måndag 31 augusti 2009

Landet lagom..

Är det inte lite tröttsamt ibland att vi bor i ett land som kallas "landet lagom"?
Det är ett land som är bra på väldigt många sätt, vi vill att alla ska ha lika möjligheter till allt, vare sig det gäller skola, jobb eller sjukvård...vi har ett väldigt vänligt samhälle för de som kommer ifrån andra länder (det finns vissa människor som är socialt missanpassade o tycker att människor med annan bakgrund än dig själv o det du känner igen är inget att ha,..men det visar bara på deras egen brist av intelligens)..men annars är "landet lagom" väldigt bra...man får tro på vad man vill, man får älska vem man vill, man får tjäna hur mycket pengar man vill ..eller??
Jo, inom vissa gränser...så länge det är lagom eller hur...?
Men vadå, vi är väl glada för varandra då det går bra för någon annan..eller? Hur många gånger hör man inte människor prata om andra som köper nya bilar, eller reser utomlands flera gånger per år o dom säger "Jag undrar jag hur dom fick pengar till det där? Tjänar man verkligen så bra då man jobbar med ***?"eller "Jag har hört att han är otrogen på sina affärsresor.." bara för att allt kan ju inte vara så bra som det ser ut eller hur? Dom kan ju inte vara så överlyckliga som de ser ut o allt kan inte vara så perfekt eller hur? Utan det är ju säkert bara lagom perfekt o de kan ju inte vara mer än lagom lyckliga...eller??
Om du får frågan "Vad är dina styrkor?" Kan du säga dom ärligt inför andra..allihop, inte bara den reducerade versionen.. Kan du stå för att du tycker att DU är bra, eller varför inte bäst ibland..?.eller väljer du oxo att var lagom..?
Varför är vi svenskar så snabba att döma istället för att hylla dom vi har omkring oss, om det så gäller lottovinsten på en miljon, den nya bilen man jobbat ihop eller det faktum att man känner sig så kär att man vill dela det med hela världen...?
För erkänn, har inte du tänkt tanken då nån säger att de är så lyckligt kära "att åh, så vill jag oxo känna..men SÅ bra kan det ju inte vara..det måste ju finns nåt dåligt"..för man kan ju vara mer än lagom lycklig..eller iaf andra kan inte vara det..??!

Jag å andra sidan, har en underbar pojkvän och jag har aldrig varit så kär som jag är i honom...jag kan mina styrkor o kan se styrkor i de få svagheter jag har, jag är nöjd med mitt utseende o rör mig med stolthet..jag har underbara vänner o blir ärligt glad då det går bra för dom, för då dom mår bra så mår jag bra!
Jag kan ärligt säga att jag är lycklig, för mig själv, mina vänner o alla andra...o inte bara lagom, nej, utan här är det fullt ut!!!
Hur är det me dig?

fredag 28 augusti 2009

PMS...

Den har tröjan fyndade jag på Beyond Retro häromdagen.. "I suffer from PMS Putting up with Mens Shit!"

Sorgsen men glädjefull..

Den här låten är en av det absolut finaste låtar jag vet.. Nationalteatern med den svenska versionen av Bob Dylans "Tomorrow is a long time".. "Bara om min älskade väntar" heter den på svenska o är så underbart vacker..

Den har tyvärr fått en väldigt sorgsen koppling för mig..den sjöngs nämligen på begravningen av en av mina vänner för två år sedan.. Det är först nu jag kan lyssna igenom den utan att tårarna sprutar, men dom fyller fortfarande mina ögon till bristningsgränsen..

Min pojkvän tycker oxo om den här låten o han har ju inget sorgsen koppling till den, utan kan verkligen bara njuta av att den är vacker o att texten är väldigt fin... Så i onsdags då jag satt på bussen hem hit till Hudik, fick jag ett sms av honom med några rader ur denna låt.. så här skrev han:

"Det finns skönhet i silverflodens sånger, det finns skönhet i gryningssolens sken..men då ser jag i min älskades öga, en skönhet större än allting som jag vet.." Jag vet att du förknippar denna låt med något sorgligt, men det gör inte jag..den påminner mig om det vackraste jag vet..

..och det är DU.."

Än en gång fylldes mina ögon av tårar av denna låt, men av en lycklig anledning..det är nog bland det finaste nån har skrivit till mig..=)

torsdag 27 augusti 2009

Förändringen i ändringen..


Jag fick frågan varför jag inte skriver lika mycket o ofta här på bloggen längre... Mitt svar blir detta:

I o med att vi blev utan internet i ett par veckor då vi flyttade till Täby, så mattades mitt internetbehov av lite...visst jag bloggade via mobilen så gott jag kunde, men inte lika mycket som innan... Sedan måste jag erkänna att en stor del oxo beror på att jag nu har pojkvän...jag vill inte sitta vid datorn lika mycket då jag är ledig, eftersom båda jobbar butiktider o kommer hem rätt sent på kvällarna...kvällar som jag helst spenderar med min älskling..

Fick även frågan om det är annorlunda att skriva nu då jag har pojkvän...o jo, det kan man ju säga att det är... Jag är inte ute o festar som förut, jag skriver inte längre om mina tankar o min längtan efter att hitta kärleken (för nu har jag hittat den!=D) Jag vet inte riktigt om det var något mer som var annorlunda på hur jag skrev från det att jag var singel till nu...men jag hade defintivt mer tid för mig själv som jag kunde lägga ner på att skriva här...Men det finns ju massor med tjejer som lyckas uppdatera sin blogg ofta o hinner med att göra en massor ändå...

Jag känner bara att jag vill inte skriva en massa strunt heller...

Usch jag vet inte..känns som att jag bara svamlar just nu...men just nu är jag i en svacka, men jag börjar se ljusningen o jag tror nog att jag börjar komma igång igen, sakta men säkert...=)

Kärlek till en katt..

Som det kan ha framgått i den har bloggen o som alla som känner mig vet, så älskar jag katter! Jag räddade ju en katt som inte hade nåt hem förra vintern..o hos pappa bor mina tre andra älsklingar, varav en är denna lilla donna..min Astrid.. Vi fick henne då jag var 12 år, då var hon ett halvår.. Hon var väldigt skygg då hon kom till oss o rätt gömd under en säng i tre dagar.. Jag satt bredvid sängen o pratade o lockade på henne alla tre dagarna..till slut kom hon fram o från den dagen var hon min Astrid. Hon sov hos mig varje natt, vi lekte kurragömma=) (hon letade mig o sen jagade jag henne) då jag gick ut o gick följde hon med o hon kom alltid springande nedför trappen då hon hörde att jag var hemma.. Sedan då jag blev äldre o flyttade hemifrån lät jag henne än kvar hos pappa, ville inte sätta henne i en lägenhet..hon har trivts väldigt bra hos pappa ute på landet, precis som en katt ska bo.. Nu har det gått 14 år o min lilla stumpa har blivit gammal..hon är inte längre som förr o stunden ha kommit för att säga adjö... Jag har gråtit i en vecka sedan jag fick höra att det var dags o därför åkte jag hem till Hudik igår, för att ta farväl av min lilla älskling..

tisdag 25 augusti 2009

Underbar..

Fick sju underbara röda rosor av älsklingen efter jobbet idag..puss på de va go du är!

Million dollar..

Nja, men prova 3000 kronor..Elsa fotade mig idag i en Herve Legerklänning från 90-talet, som vi fått in på jobbet...en förlaga till "bondage"klänningarna som varit så populära på senare tid..fler bilder på klänning o nån till på mig hittar ni här

måndag 24 augusti 2009

Nakna kocken..

Inte riktigt, men ändå=P iaf så har han precis stått o stekt frasiga fiberpannkakor..mums med grädde o sylt..

lördag 22 augusti 2009

Blockparty on Beyond Retro..

Lite bilder från i gårkväll som jag lånade av vår PR ansvariga Elsa Billgren..
Det blev en hel del folk..2500 hade osat via Facebook o jag behöver väl inte säga att inte alla kom in..men en hel del o trevligt var det=)
Vackra flickor.. Louise o Elsa..
Folk var överallt i butiken..o drack utav gratis öl o vin..
Sedan var det dags för lite burlesque med vår egen vackra Chrystelle..
Sexy..
..o hennes minst lika vackra kompis Elena..
Behöver inte säga att det var en stor succé eller hur=P Hoppas att det blir fler lika roliga kvällar...puss..

Kvällens..aloha..

Så här såg jag ut igår då jag jobbade på Grolsch partyt..kände mig lite Hawaii lik i min blommiga klänning från Beyond Retro (såklart), likaså skärpet..stayups från HM, skor köpta i Paris..
Hade riktigt kul igår med mycket folk...hann tyvärr inte knäppa några bilder, men ska nog lyckas låna några...

fredag 21 augusti 2009

Grolsch..

Ikväll är det partaj på söder..öl , cupcakes o burlesqueshow bjuds det på Beyond Retro för dom som osat via facebook..kul kommer det att bli även om jag jobbar hela kvällen o e sjuk dessutom..puss

onsdag 19 augusti 2009

Hjärnsläpp..


Jag har inte mycket till inspiration eller så mycket idéer till vad jag ska skriva om här på bloggen just nu, därför är det lite dött just nu... Jag ska försöka komma igång igen så fort som möjligt..

måndag 17 augusti 2009

Oönskat besök..

Som de flesta som känner mig vet, så är jag väldigt skraj då det gäller kryp o spindlar..därför blev jag inte så glad då jag tittar upp från datorn o ser den här jättegräshoppan på väggen..iihh! Syns kanske inte så bilden, men den är över fem centimeter lång o måste ha tagit sig in då vi haft balkong dörren öppen..usch, jag som är ensam hemma o allt..hur gör jag nu då?

söndag 16 augusti 2009

Gårdagskvällen..

Lite bilder från gårdagen..vi började på söder med att ta ett glas vin..
Sedan fortsatte vi nedåt Slussen o käkade på en restaurang som heter Papagello..sjuukt god mat måste jag säga!!

Jag lekte lite med mina örhängen..=P

Jag o mamsen..

Hur gulliga??=)

Fixat o donat .

Fick hjälp av mamma o L-G att sätta upp en skena i taket i vardagsrummet för att kunna skilja av rummet.. Så idag har jag sytt lite.. Tog ett gammalt tyg, från 60 el 70talet, som jag köpte för flera år sedan på en loppis o sydde ihop med rött tyg.. Så nu har vi som en vägg mitt i vardagsrummet.. Snyggt eller hur?=)

Fynd på loppis..

Det blev loppis idag istället för igår..fyndade några till Disneyfilmer, en skön 80tals rulle o ett TP..

lördag 15 augusti 2009

Middag med mor .,

Nu är vi inne i stan ned mamma o Lars-Göran o ska till o käka på restaurang.. Var in en sväng på jobbet oxo o mamma impulsköpte en mc jacka för 1000 kronor..hon är inne hon minsann haha..nej men riktigt snygg var den..nu ska jag vara social igen..puss

Filurkatten..


Har ju kollat in en del Disneyfilmer på sistone..o den senaste i raden är Alice i Underlandet..o jag älskar Filurkatten som är med där!! Helt underbar!!!=)
Men det var väl inte bara det jag skulle skriva om...nej, jag vet inte vad som hänt, men ibland känns det som att tiden går utan att jag riktigt är med, jag står fortfarande still o blir stressad av att allt rör sig runt om mig...hur ska jag hinna med?? Vill jag ens hinna med förresten?? Ja, det tål att fundera på..
Nåt riktigt roligt är att nu är det ungefär en vecka kvar innan lilla Mary kommer upp till Sthlm i några veckor o jobbar...ska bli riktigt roligt!!=)
Nu ska jag klä på mig lite o åka o möta upp mamma o hennes karl i Täby Centrum...det kanske blir Täby Galopp för lite loppis oxo i hopp om att hitta lite fynd till lägenheten..
Soligt är det oxo...jag som konstigt nog vill ha lite kyligare väder...älskar höstens början, så den vill jag ska komma....men bara om den håller sig vid början o intre blir grå o trist.....=P

fredag 14 augusti 2009

Ost o kex ..

Jag vet att jag varit dålig på blogga på senaste dagarna, men det har varit lite mycket.. Men just nu är mamma o Lars-Göran här på besök o det blir lite ost, kex o vin såhär på fredagskvällen..fick även ner lite möbler som det kommer att komma bilder på..puss så länge

torsdag 13 augusti 2009

DSC04400

Idag firar jag o älsklingen sex månader tillsammans=) tiden har gått så fort.. Fick några fina örhängen o ett jättegulligt kort av honom..puss på dig älskling..älskar dig så mycket..

tisdag 11 augusti 2009

Biohöst..

I höst, eller är oktober vintern?? Ja iaf så vill jag gå på bio då o se Heath Ledgers sista film.."The Imaginarium of doctor Parnassus", även Johnny Depp är med i denna speciella något surrealistiska film..det kan ju inte bli annat än en succé eller hur??=)

måndag 10 augusti 2009

Disneyterapi..


De här dagarna har jag varit lite upp o ner kan jag lova..som tur var har jag kunnat vara hemma, men trist nog har jag fortfarande min jäkla hosta som fortsätter att irritera mig...

Men tankarna har snurrat runt o upp o ner o jag har inte orkat göra nånting, förutom detta..kollat på film!! O då är det Disneyfilmerna som har regerat!=) Lejonkungen, Lilla sjöjungfrun, Skönheten o Odjuret...perfekt då man inte mår toppen!!

torsdag 6 augusti 2009

Det måste vara ett skämt!!???

Såg detta klipp hos Prettyinpink o jag är bara tvungen o hålla med henne om att den här modebloggerskan måste ju skämta!!! Seriöst..nej, ni måste verkligen titta på klippet..ni kommer o skratta...=P

På ett ögonblick..

Bild: Målad av mig..
Är det inte lustigt hur ens tillvaro helt plötsligt bara kan vändas upp o ner helt på ett ögonblick??...orsakerna är många, men jobbigast är det nog om man vet att man själv har varit med och påverkat o orsakat det hela..
Ett ögonblick av oförsiktighet, ett ögonblick av sorg, ett ögonblick av ilska, ett ögonblick av glädje eller kanske ett ögonblick av passion....det beslutet, eller det som sker i det ögonblicket, kan förändra din tillvaro o kanske till o med ditt liv...o hur ska man veta vilken väg man ska gå, vilket beslut som ska tas..hur ska man nånsin kunna veta vad som är rätt eller fel? Kan man nånsin veta det egentligen...?? Hur ska jag kunna veta att just nu är det rätt att säga ja till detta, eller kanske är det rätt att säga nej, inte just nu...??
Rätt eller fel, det är svårt att avgöra o åsikterna är många, men i slutändan är det din åsikt som räknas..bara din... Men om du påverkar andras liv med ditt beslut, så gäller det att tänka extra länge o inte göra något förhastat...men om man väntar för länge med sitt beslut, kan det vara försent...
Rätt eller fel, spelar ingen roll...lätt är det inte iaf o rätt vet jag inte om det nånsin kommer att kännas, men just nu i mitt liv, hur ont det än gör i hjärtat, så är jag tvungen att säga nej till detta liv som börjat gro i min mage...

tisdag 4 augusti 2009

Nytt i garderoben..

Denna lilla snygging köpte jag idag på jobbet..hade den även på mig, den fick rädda mig från en inte så lyckad outfit jag tog på mig i morse..

måndag 3 augusti 2009

Gossip..

Är fruktansvärt trött just nu..sov väldigt oroligt i natt o natten före, har nämligen dragit på mig en irriterande hosta som gör att ibland då jag andas så känns det som jag har en vibrator i bröstkorgen..inte den trevligaste känslan..=/
Men jag har jobbat hela dagen, duktig som jag är..haha..tänkte för någon dag sedan att det var längesen jag hade ett jobb som kände att det var roligt att gå till...men nu har jag verkligen ett sånt jobb!!=) Det är fruktansvärt tröttsamt att jobba i den värmen som blir i lokalen o ibland känns det verkligen som att man inte kommer att orka o ta sig upp ur sängen på morgonen...men då man väl gör det o tar sig dit, så är det verkligen värt det!! Just nu känner jag oxo att det verkligen är värt mitt lönedropp jag fick då jag började här...jag tänkte att om jag tar bort mitt fokus från pengar o gör något som jag verkligen tycker om, så kommer pengarna att komma sen!!!=D
Ska snart krypa i säng, men ska kolla klart på Lipstick Jungle först... o så ville jag att ni ska lyssna på Gossip, med supercoola Beth Ditto i täten...helt sjuuuukt bra!!! Måste ha tag i deras album!!!

söndag 2 augusti 2009

Alice..

Jag längtar till mars 2010..då kommer nämligen Tim Burtons nya film...Alice i Underlandet!! Underbara Johnny Depp är med o självklart Helena Bonham Carter, kommer att bli underbart!! Kolla in trailern..

Sista från Paris..Montmartre..

Här kommer de sista bilderna från Parisresan..o jag måste säga att vi sparade det bästa till sist..Montmartre, precis så mysigt o fint som jag trodde det skulle vara...med vissa undantag..
Moulin Rouge förstås...lite trist att man inte fick gå in längre än till själva foajén...föreställningarna gick på ungefär 900 spänn o vi kände inte att det var något vi ville lägga så mycket pengar på..
Man skulle ha varit här på den gamla goda tiden....suck..
Här är några av undantagen som gör att det inte riktigt är så mysigt..sexaffärer, strippklubbar låg uppradade efter varandra, vilket känns sådär..=/ Det är roligt med såna butiker, men inte då det ligger ungefär en tjugo stycken plus dessa klubbar, där det står äldre män i dörrarna o ler slibbigt åt en då man går förbi..
Men vi var tvungna o gå in o kika lite o älsklingen provade en liten keps..=P
Men annars är det såå fint där!! Vi sprang på Kärlekens vägg, eller mur...iaf så hade människor från hela världen skrivit om sin kärlek till varandra på denna vägg..o vi gjorde ju detsamma...hade bara en bläckpenna, så det håller väl sådär...men men..
<3
Njut av livet..=)
=)
Trapporna upp till Sacre Coeur var inte o leka med..=S
Men jäklar vilken utsikt det var där uppifrån!!
På torgen satt konstnärer o målade(mest för att sälja till turister o därför typiska turistmotiv, men de var riktigt duktiga!!)
Jag kom inte riktigt över vilken utsikt det var..O så sprang vi på ett Dalí museum..hade inte en aning om att det låg ett där, men blev riktigt glad!=) Han var ju bara för skön!
Hur fint?
Puss på de=)
Sedan besökte vi kyrkogården...hade läst att det skulle vara som att komma till en annan värld, vilket var en väldigt bra beskrivning...
Det här är nog bland det finaste jag ha läst..min franska är inte helt hundra, men det står typ att Joseph gav henne stor glädje o att han var hennes livs största kärlek o att han kommer att vara det till hennes liv tar slut.
Jag blev alldeles tårögd då jag såg detta..
Många gravstenar, om man nu kan kalla do mdet, såg ut mer som hus o kyrkogården blev lite mer som en liten fantasi stad...
Det var allt från Paris.. men jag lovar att jag klommer att åka tillbaka o utforska staden närmare o inte springa runt o turista lika mycket..men det var en helt underbar resa o värd vartenda litet ont i fötterna vi fick!!