onsdag 31 mars 2010

I would like to walk a mile in someone elses shoes..

Jobbade inte hela dagen idag utan slutade vid två eftersom jag skulle till min nya psykolog vid tretiden. Efter det mötet vet jag inte vad jag ska säga eller riktigt hur jag ska må..det kändes inte riktigt hundra jag kände mig något lamslagen då jag gick därifrån med en ny tid planerad hos samma person om två veckor..
Jag är lite arg på mig själv för att jag inte sa till, men samtidigt vill jag inte sitta o dra upp saker o ting en tredje gång inför en ny psykolog o jag tänkte att det kanske blir bättre..
Men min intuition brukar stämma...
Jag vill inte vara jag längre! Tänk om det kunde finnas bytesrätt??

Underbara Clara..

Jag älskar bloggen Underbara Clara just därför att den är så inspirerande o dum som jag var beställde jag inte hennes tidning som gjordes inför jul, men nu skärpte jag till mig o beställde det första numret för i år iaf..

Fylld med goda påskrecept o vackra inspirerande bilder o reportage..

tisdag 30 mars 2010

Hemlängtan..

Jag längtar hem..hem till Hudiksvall, hem till Hög, hem till Rumsta!! Jag längtar bara mer o mer o jag vet att jag ska hem på onsdagkväll nästa vecka, men jag känner verkligen att jag vill flytta hem igen! Men hur ska det gå till då, jobb, skola..vad ska jag göra??
Jag är ingen storstadsmänniska, det är ju rätt tydligt men det börjar nog sjunka in lite mer nu o jag kan längta efter det enklare livet hemma i Hudik.. Men allra mest längtar jag efter att ha min familj nära o mina vänner där hemma. Missförstå mig inte, jag kommer att sakna de jag har här nere oxo...men jag har alltid vetat att jag ska flytta hemåt igen nån gång o nu finns i iaf viljan där..
Här är en av anledningarna till att jag längtar hem..fasters underbara lilla Vilda!=)

måndag 29 mars 2010

God natt..

Idag är jag så jäkla trött, både i kropp o sinne..vad ska jag göra med mig själv egentligen? Just nu får det räcka med att sova..

En lördag på Cafét..

Millan hade köpt lite naturgodis som hon bjöd på..
..men hon hade en påse Turkisk Peppar som jag fick käka själv, jag som älskar lakrits!=P
Jag har aldrig sett nån som har så många läppglans av samma nyans..=P
Fina flickor..=)
En minut till bussen kommer..
=)
O så Gert Fylking förstås som vi sprang på inne på Café Opera..första gången jag jag springer fram till en kändis o ber om en bild..både pinsamt o roligt..haha..han är ju underbar iaf..
Strike a pose..
Otroligt fint tak o fina ljuskronor i taket där inne..

Jag åkte hem något tidigare än tjejerna pga att mina fötter ömmade efter mina höga klackar..gick igenom Östermalm o Stureplan barfota...drog åt mig en hel del blickar kan jag lova..haha..men vad gör man om fötterna gör ont??=P

lördag 27 mars 2010

Vampyrer o cowboys..

Hade riktigt kul igår, men idag har jag varit slut som få o bara legat i sängen o tittat på säsong 1 av True Blood..jag kan egentligen inte säga att jag tycker den är riktigt bra den handlar ju mest om sex hela tiden nästan..o lite konstigt att de säger att Skarsgård talar kambodjanska då han talar svenska?! Men men jag har fastnat ändå o måste fortsätta o titta..haha..så söndagen kommer nog att spenderas på samma sätt..
Jag ska lägga ut några bilder från igår i morrn då jag hittat överföringssladden igen..har insett att jag har för mycket grejer hemma hos mig, saker o ting har en väldig förmåga att försvinna spårlöst..=S
Just nu kikar jag på den gamla klassikern Wyatt Earp med Kevin Costner..synd att det inte var Tombstone eller Silverado som gick bara..

Godnatt på er..

Gert alltså..

Är på Café Opera just nu o ramlar runt .o vem träffar man så om inte Gert Fylking..underbar människa..=)

fredag 26 mars 2010

Nya tider..

Nu sitter jag på tåget på väg tillbaka till Stockholm.. Intervjun gick väl bra, men som den självkritiker jag är så känner jag mig väldigt osäker. Hade lite tid att kika runt i butiker oxo o hittade bla den här fina klockan på New Yorker som jag föll pladask för=) Ska nog hem o ta en powernap nu så jag blir lite piggare till ikväll då det blir lite party med Mary o tjejerna..

torsdag 25 mars 2010

Färgglad..

Tog en snabb liten outfitbild på jobbet i morse..färgglad o lite kitschig med mina älskade flamingos i öronen..

Framtiden..

Gomorron..
Jag skrev om ett samtal som gjorde mig lite förvirrad tidigare i veckan o det handlade om en arbetsintervju..på Gina Tricot i Gävle.. Det är det som är grejen, att får jag jobbet, så är jag tvungen o flytta! Men det är otroligt roligt att de vill träffa mig o bara intervjun är en erfarenhet i sig o jag ska göra mitt bästa.. Det är lite svårt o tänka sig att det händer, att jag blir butikschef o är tvungen o flytta till en ny stad..igen!
Men o andra sidan så är det otroligt mycket tjafs på jobbet där jag är nu o vore det inte för dom jag jobbar med, så vet jag inte om jag skulle varit kvar så länge som jag varit..För det är verkligen personalen som gör det roligt!Men framtiden kan förändras snabbt o det är med blandade känslor jag åker på intervjun i morron..

Nu ska jag försöka klä på mig något..igår morse var det kaos här i min lägenhet, jag provade säkert tjugo olika outfits o kläderna flög omkring mig o på den här lilla ytan jag bor så blir det verkligen som en bomb exploderat i garderoben...tänk om jag kunde ha något liknande som denna outfitten o ta på mig idag...men för min del blev det något mer färgglatt..ni får se sen..=P

tisdag 23 mars 2010

Tankspridd..

Är helt tankspridd nu o kommer knappt ihåg mina tankar fem minuter efteråt.. Det är väldigt blandade känslor o inte bara dåliga.. Sitter nu o kollar på Desperate Housewives, tisdagar har blivit lite av en tvkväll med fruarna o Cougar town..

Jetsettande jobbarkompisar..

I metro idag kan man läsa om två av mina jobbarkompisar Pontus o Andreas o deras projekt med Justin Timberlake.. Det har varit en hel del hysch om detta, men det ska bli så sjukt kul att höra resultatet på detta samarbete..

måndag 22 mars 2010

I mina röda skor..

I helgen införskaffade jag ett par fina röda converse som jag tänkte möta våren med.. Älskar röda skor av nån anledning..=) Fick ett samtal idag som rörde till det lite för min hjärna..ja talar om vad det gällde senare i veckan..=P

söndag 21 mars 2010

Dömande..


Jag ser mig själv som en person som inte dömer folk, som en person som har ett öppet sinne o försöker se det bästa i andra..men jag lyckas tyvärr inte göra det med mig själv!
Med mig själv, så är jag otroligt dömande. Jag tycker aldrig att jag är tillräckligt bra, tillräckligt smal , tillräckligt fin osv. Behöver jag ens säga att detta är otroligt jobbigt, irriterande o tröttsamt..
Jag befinner mig ständigt i en ond cirkel, jag intalar mig själv då jag är glad att jag förtjänar det, att jag är bra o att jag är fin..men strax därefter kommer en annan röst o talar om hur fel jag har o påpekar alla brister.. detta får mig att backa o sluta mig inom mig själv o är något jag kämpar dagligen. Jag försöker kämpa emot, men misshandlar min kropp o mitt psyke på flera olika sätt o allt börjar om på nytt.
Psykologen frågade mig hur jag ser mig själv leva om jag mådde bra, mitt svar? Att jag inte har en aning hur jag skulle vara, för jag har kämpat med mitt dåliga samvete, min ångest så länge att jag vet inte riktigt hur jag fungerar utan...medicinen hjälpte mig då jag käkade den, men jag vill ju fungera av mig själv..
Det var dagens dos av depressionssnack..

lördag 20 mars 2010

The lovely bones..

Glömde bort o skriva om den här filmen då jag såg den för ungefär en månad sen..The lovely bones eller Flickan från ovan som den heter på svenska..
Den handlar om Susie Salmon som blir mördad då hon är fjorton, om hennes familj o kampen för att få fast hennes mördare..
Den är sorglig o hemsk, men samtidigt fin...det finns en hel del väldigt fina bilder i den, speciellt i världen där Susie hamnar efter att hon blivit mördad..
Det kanske inte är den bästa film jag sett, men den var verkligen sevärd.

Väldigt fina bilder som sagt!=)

Underbara vårsol..

Ok meteorologerna säger att våren inte är här än..men idag känns det iaf som att den är det=) Svenskar brukar ju kallas folket som ler åt solen, vilket folk i andra varma länder inte riktigt förstår.. Men det är väl inte så konstigt egentligen? Att efter månader av mörker o kyla välkomna solen med ett leende..nej det tycker inte jag iaf. Ska till Täby centrum nu o fika med Marre, sen blir det till att ta en promenad i solen!

fredag 19 mars 2010

Start..

Vad svårt det är att berätta för någon vad som pågår inne i huvudet på en själv o vad man känner o tänker...helst då det är någon som är tänkt att hjälpa mig att bli bättre. Jag upptäckte det i dag då jag var till psykiatern, jag vill liksom berätta allt på en gång men jag kan inte formulera det..
Men en hel del kom ändå fram o jag tror att han kunde göra en bra bedömning o jag hoppas det inte dröjer för länge innan jag får träffa min nya psykolog..jag bad nämligen om en kvinnlig o det skulle gå att ordna..
Just nu är jag helt slut, dels av det mötet men oxo för att jag var tvungen att åka o jobba efteråt..så jag tror att jag ska ta o gå o sova snart..
Hittade en sån gullig bild för nån vecka sedan som bara får mig att le o bli varm inombords...Hoppas ni har en bra fredagkväll.
Puss o kram

torsdag 18 mars 2010

Väntan..

Väntan.. Min väntan på en tid hos en psykiater är över, i morrn ska jag dit o få en bedömning..är lite nervös måste jag erkänna o lite obekväm för att det är en manlig läkare jag ska träffa. Det är konstigt, men jag har alltid haft svårt för det.. En annan väntan som är mycket roligare att den är över, är att min bästa kompis Linda har fått en liten Alfons ikväll!=) Gud så som alla håller på o skaffar barn där hemma, måste jag verkligen ta o flytta hem snart för att hinna med o träffa alla..

onsdag 17 mars 2010

How are ya?..

Kommer ni ihåg den reklamen..för Tele2 tror jag, där man visade en kille som skulle på nåt möte i USA o amerikanen frågar How are ya? O svensken börjar förklara...
Men i USA är ju "how are you" som ett hej här i Sverige. Dom vill ju egentligen inte veta hur man mår..
Det jag tänker på är att börjar det inte bli så i Sverige oxo? Jag har reagerat på det nu på sistone eftersom alla frågar dagligen hur jag mår, vilket är snällt..o jag svarar "bra hur är det med dig?" Men hur skulle de reagera om jag verkligen talade om hur jag mår?? Om jag svarade att jag känner att jag håller på att bli galen...all min kraft går åt till att hålla masken o hålla mig i styr, för att inte göra det jag vill eller visa vad som händer invändigt.. Jag skulle ju vilja skrika åt allt o alla eller bara rakt ut, gråta, slå sönder saker, göra illa mig själv...att jag hela tiden känner hur mitt inre är i uppror o att jag är utmattad av att hålla masken..hur skulle de reagera? Hur reagerar du?
Ingen på mitt jobb vet riktigt hur jag mår eller att jag har gått på antideprissiva o väntar på att få komma till en psykolog.. Jag får mig inte till att berätta det heller...det är inte det lättaste o berätta för någon bara sådär face to face..

Så på frågan "Hur mår du?", fortsätter jag att svara "Bra, hur mår du?"

tisdag 16 mars 2010

Nemi två..

För någon dag sen fick jag hem bok nr2 med Nemi =) Det finns ju några stycken o sakta men säkert ska jag köpa allihop.. Jag har sagt det förut, men jag ÄLSKAR Nemi!

söndag 14 mars 2010

Telephone..

Nu har hon varit framme igen..eller han oxo för den delen.. Lady Gaga o Jonas Åkerlund har slagit sina huvud samman o kommit fram med denna video till Telephone som hon gör tillsammans med Beyonce.. Vissa kanske tycker den är extrem, men med tanke på videon Åkerlund gjorde till Rammstein (German pussy) så är den ju rena barnfilmen..
Det är snyggt gjort, provocerande o dom känns ju som en match made in heaven...jag tänker bara att man kan nog inte vara mer exhibitionist än Gaga...




Sena tankar o svammel..

Ikväll var en kväll som många andra, men väldigt trevlig ändå.. Jag har käkat god mat,spelat kort med brorsan, Elin o Emelie..kikat på melodifestivalen..tycker faktiskt att låten som vann var riktigt bra, älskar Anna Bergendahls röst..Sen om hon har chans o vinna hela skiten, det är väl tveksamt..Men är det inte dags o lägga ner tanken på det egentligen,vem bryr sig? Jaja..
Nu ska jag sova, ska åka hem till Stockholm igen vid tio tiden. Jag åker hem då jag åker hit o jag åker hem då jag åker ner, men jag tror ändå det är hit jag längtar mest.
Lägger in en låt jag tycker är helt underbar, den nästan skapar drömmarna åt dig o ger en skön tivolistämning..(den hörs även i reklam på tv nu oxo) Detektivbyrån med E18..
Sov gott o dröm något fint..

lördag 13 mars 2010

Babyboom..

Det är lite speciellt då alla mina vänner här hemma skaffar barn o jag inte är nånstans i närheten av det.. Men det är alltid lika roligt o träffa alla småttingar =) Idag var jag till Kicki o Lilly som var så söt i sina solglajjer..

fredag 12 mars 2010

Denna Betnér..

Har haft det supertrevligt ikväll måste jag säga! Maten var huur god som helst, supersällskap o Betnér var grym! Jag har verkligen velat se honom hur länge som helst o tack vare min Lindis fick jag nu göra det..Tack gumman! Skrattade så mycket att det gjorde ont i mina kinder o jag blev nästan svettig.. Jag älskar den där bittra humorn han har o den här kvällen behövde jag verkligen!=)
Knäppte inga bilder för vi satt så långt ifrån, men sen har jag fortfarande inte hittat min överföringssladd till datorn =(..
Nu ska jag nog krypa i säng..är otroligt trött hela tiden nu på sistone...=S

Finast..

Som vanligt då jag är hemma passar jag på att mysa o pussa på min lilla brorsdotter..finast i världen! Nu ska jag hem o göra mig i ordning inför kvällen, ska ut o käka sedan blir det Betnér..

Underbara sol..

Sitter just nu o njuter av solen på Lindas balkong.. Hur underbart har inte vädret varit nu på sistone? Solen är ju som ett lyckopiller o man måste ju passa på o njuta då man kan..=)

torsdag 11 mars 2010

Finally..


Idag var jag till doktorn, inte för någon förkylning eller så utan för hur jag mår o har mått till o från i flera år..o för första gången känns det som att jag blev tagen på allvar!
Läkaren jag träffade var jättebra o förstod inte att jag inte fått träffa en riktig psykolog förut, hon tyckte att mitt ärende(eller vad jag ska kalla det) skötts rätt dåligt överhuvudtaget. Så nu ska jag få träffa en psykiater o förhoppningsvis få den hjälp jag behöver för att börja må bra! Men jag är lite skeptisk ändå, mest pga mina erfarenheter av kuratorer, att det kommer vara likadant nu också...men jag måste väl kunna hoppas o tro det bästa!?

Jag håller tummar o tår!

onsdag 10 mars 2010

Den bästa dagen..

Hittade denna vackra skapelse på jobbet idag. Tänk om jag ändå kunde komma i den, då skulle jag köpa den för att ha den på den bästa dagen i mitt liv.. Med svarta långa lockar, med dovt rosa läppar o kinder lätt rosa av rodnad..med gröna ögon som glittrar av lycka skulle jag bära den.. Sedan, med en darrande röst o tårfyllda ögon säga "Ja" till den jag älskar..

tisdag 9 mars 2010

Just nu..


..längtar jag efter några saker..

-Våren..då snön smält undan, marken är torr o solen värmer så att man nästan tror det är sommar.

-Att umgås med mina fina vänner, bara sitta o prata i flera timmar o äta något gott eller gå ut o dansa in i natten med stora leenden på läpparna.

-Att vakna upp i ett annat land, med bara ett tunt lakan som täcke för att det är för varmt med något annat. Att tack vare luftkonditioneringen ändå kunna vända sig om o krypa in i famnen på någon som jag älskar o veta att vi har två veckor av sol o bad framför oss.

-Ett nytt jobb, något som ger mig lite mer kreativ utveckling..vet inte riktigt än vad det skulle vara, men det kommer väl.

-Att kunna ha mina kläder igen, som all inre stress gjort att jag vuxit ur..=(

Trubbel..

Det var riktigt kul o bowla igår måste jag säga, trots att låg var sämst i min grupp.. Jag kommer aldrig över hur ugly man känner sig i bowling skorna haha.. Lite fler bilder kommer då jag hittat överföringssladden..

måndag 8 mars 2010

After Work

Nu har jag precis slutat jobba, ska ta o käka lite, ta ett glas vin o ladda inför bowling med jobbet klockan 20!=)

söndag 7 mars 2010

J'adore Amelie..

Tittade på Amelie från Montmartre ikväll igen, den är ju bara för underbar!=) Audrey är underbar som Amelie, Amelie är underbar...scenerna, färgerna o musiken...ett lyckopiller helt enkelt!!=) Den får mig oxo att längta tillbaka till Paris o Montmartre o jag har insett att nästa gång jag åker dit måste jag stanna lite längre än jag gjorde sist..





Fint..Fler ord känns överflödiga..