lördag 31 juli 2010

Frida Kahlo..

Här är hon, den fantastiska Frida Kahlo. Jag skrev ju tidigare att hon är en av mina favoritkonstnärer o jag tänkte berätta lite mer om henne..
Hon föddes 1907 i Mexico, men sa själv att hon föddes 1910 för det var då den mexikanska revolutionen bröt ut o som den nationalist hon var så ansåg hon att hon o Mexico båda föddes det året.
Hon blev sjuk som barn i poolio o hennes kropp blev deformerad, vilket gjorde att hon blev utstött o ensam genom uppväxten. I tonåren var hon sedan med om en svår olycka som gjorde att hon låg gipsad till sängs i månader med en bruten ryggrad(på tre ställen, ett spräck bäcken bla)o opererades otaligt många ggr genom livet o led hela livet av svåra smärtor ända fram till sin död 1954.
Efter att ha blivit bränd av sin kärlek Diego Rivera o även efter ha ständigt stått i hans skugga, kom hon äntligen fram i ljuset som konstnärinna o fick det erkännande hon förtjänade o visade på riktigt vilken stark o självständig kvinna hon verkligen var. Hon hade ett otaligt antal kärleksaffärer med både män o kvinnor o trots deras svek mot varandra o trots att Diego haft en affär med hennes syster, gifte de sig en andra gång o levde med varandra tills hennes död(på de villkoren att Frida skulle försörja sig själv o att de inte längre skulle ha något sexuellt samliv med varandra..det var hennes vilkor!)
Hon var en, o är fortfarande genom hennes konst, en otrolig inspirationskälla med en fantastisk förmåga att förmedla sina känslor genom hennes måleri o genom att ha haft en sådan livsglädje trots smärtor, depressioner o andra svåra motgångar.
En av vår tids starkaste kvinnor..
..Frida Kahlo.

De två Fridorna, visar hennes blödande hjärta efter att ha kommit på Diego med hennes syster Cristina..
Universums, Jordens, Diegos, min och Señor Xolotls kärleksomfamning.. Hon kunde inte föda några egna barn, vilket smärtade henne djupt o tog därför en moders roll gentemot Diego som här ligger som ett barn i hennes famn.

En av många porträtt av henne själv, Den sönderslagna pelaren..där hon visar järnkorsetten som hon fick leva med o visar även hennes otroliga fysiska smärta.

Det finns även en underbar film om hennes liv med superba Salma Hayek i huvudrollen, har ni inte sett den så tycker jag att ni ska se den!!

Benny and Joon, the raisin scene..

Sitter nu o kollar på en av mina favoritfilmer Benny and Joon, med bla Johnnny Depp som btw är helt fantastisk i den här som många andra filmer!=)
Jag har skrivit om den förut, men föll för en ny scen nu, russin scenen, jag dör vad jag gillar den!! Hennes beskrivning för varför hon inte gillar russin är ju bara så bra!=P
Jag kanske har lite annorlunda smak o tycke, men den är ju bara fantastisk..oj då, nu har jag skrivit det ordet några ggr..ja ja, här är den iaf.

Style Afrique..

Det har har jag pysslat med de senaste dagarna. Beställde tomma trä vita armband från Panduro o målade dom med lite Afrikainspiration = )

fredag 30 juli 2010

I sängen med Frida..

Njuter av att vara ledig idag o har spenderat hela morgonen i sängen o läst om en av mina favoritkonstnärer Frida Kahlo, otroligt inspirerande människa o konstnär! Fick dessutom ett samtal nyss där jag fick höra att jag har fått en lägenhet=) Jag var o kikade på den igår o föll pladask för den! Så om en månad flyttar jag in!wiheee!

onsdag 28 juli 2010

Glesbygdens ytligheter..

Det här med att bo i en mindre stad innebär ju skillnader mot för att bo i Stockholm tex. Det finns inte lika stort utbud av saker att göra då man är ledig, butikerna o caféerna har öppet kortare tider o sällan kvällsöppet=( Utbudet på kläder är ju heller inte det bredaste, men det löser man ju på många olika sätt nu för tiden.
Men en annan grej som faktiskt har börjat störa mig, trots att jag aldrig har tyckt att jag borde räknas till de ytligare av människor, så stör jag mig på människor som inte orkar bry sig om sitt yttre.
I Stockholm omges man av människor som varje dag är klädd som om de ska vara med i en modetidning eller som alltid är klädd för att kanske kommer det en streetstylefotograf o knäpper en bild på just deras outfit idag..
Det kanske är att gå till överdrift o tänka så långt o verkligen vara topptrendig hela tiden, det är absolut inte det jag tycker att man bör vara, jag tycker ju faktiskt att man ska skita i trender o klä sig efter eget tycke o smak.
MEN, en grej här i Hudik tex är att många inte bryr sig på veckorna hur de ser ut o vad de har på sig, de kommer osminkade, oborstade i halvsunkiga myskläder för att till helgen då krogen lockar, anstränga sig till max med allt vad smink o grejer heter.
Det är lite som i Askungen, då den goda fen förvandlar pumpan till en vacker vagn o hon blir till en vacker prinsessa. Man känner knappt igen alla man känner, så egentligen blir det lite som att befinna sig i en ny stad på helgerna då den goda fen har varit framme o svingat sitt trollspö över staden o dess invånare. Plötsligt kommer de sminkade, tillfixade o visar upp sig från (förhoppningsvis) sitt allra bästa .
Är det inte tråkigt att inte göra sitt bästa av sitt utseende varje dag, utan leva i nån form av halvfabrikat av sig själv? Jag tycker det o jag kanske är rätt ensam om att tänka såhär men jag mår bättre i mig själv om jag bryr mig om hur jag ser ut iaf lite grann.
Så nu till det som verkligen stör mig, JAG har faktiskt börjat falla in i den här vanan jag med!! Jag orkar inte fixa håret hela tiden o jag har faktiskt använt samma kläder några dagar i rad!(Vilket inte händer särskilt ofta!) Oj oj oj..förfallet är ett faktum, men att gå från att försöka vara stylad varje dag o stå i en av Stockholms trendigaste butiker(för Beyond Retro räknas ju ändå dit), till att nu jobba i samma par arbetsbyxor o något urtvättat linne varje dag, så har jag liksom dragit ner lite på stylingen. =/Men jag försöker mitt bästa de stunder jag är ledig att inte se ut som pumpan i trädgården, eller att inte klä mig i några urtvättade mjukisar...
Snacka om I-landsproblem eller hur?? Jösses, jag får nog kanske ta o inse det faktum att det kanske är jag som ska skämmas..ytlig o jäklig..kanske finns det en frihetskänsla eller något o dra omkring i de där "några nummer för stora mjukisarna" eller kanske huden o håret mår bra av att återfettas i några dagar??
Men nej tack, jag tror jag hellre tar mig i kragen o ser till att le av det jag möter i spegeln än att sucka o tänka "men på lördag ska jag göra mig fin".
Tack o hej, nu på med ett par mycket snygga o fräscha arbetsbyxor, upp med håret i en slarvig tofs o iväg för att svettas lite på jobbet.
Hip, very hip...dubbelmoralen är ett faktum!=P

Tre bra filmer..




Men hej hallå...har liksom kommit av mig en hel del med bloggandet nu, dels för att jag mådde dåligt typ hela förra veckan=/(kände hunger på lördagen för första gången på 7 dagar=O) gick ju ner tre kilo på bara några dagar men dom har jag fått tillbaka serru..sen har internet krånglat osv.. det finns ju en del nackdelar med att bå på landsbygden=P Men huvudsaken att fördelarna överväger=)
Men iaf så har jag sett några bra filmer på slutet; CASE 39 Som kommer i september(tror jag om jag inte fattat fel), en thriller som är bland de bättre filmer i den genren jag sett ! Den är lite åt rysarhållet o håller måttet hela vägen till slutscenen där jag blev lite besviken, men en riktigt bra film!! Kul o se Renée Zellweger i en sån här film. Se den!!
Sen SHUTTER ISLAND, oxo en riktigt bra o lite annorlunda story som verkligen håller hela vägen...DiCaprio är suverän måste jag säga!
O till sist har jag sett SNABBA CASH, som är förvånansvärt bra för att vara en svensk film, något inspirerad av utländska action känns det som..hörde dock att om man läst boken blir filmen en besvikelse så jag passar på att läsa den så här efteråt. Men Joel Kinnaman är ju så fantastiskt snygg, att man kan titta på den bara för hans skull haha..helst i slutet då bratfrillan har rykt..oj oj oj!!=P
Jahapp, det var några filmtips ifrån mig så här mitt i ryssvärmen som tydligen är på väg in över Svea rike igen...jösses vad roligt det ska bli o åka o jobba nu på eftermiddagen=P
Nej, ta o dra ner rullgardinen o lägg er framför en rulle istället, med de här filmerna blir ni inte besvikna iaf.

lördag 24 juli 2010

...


Det är en känsla, förbjuden att känna..
En handling, förbjuden att göra..
Men tanken finns där, den kittlar genom kroppen o ut i fingertopparna..
Jag kan inte stå emot, jag vill se, jag vill röra..
En brinnande känsla går över huden, tränger sig in, bränner sig fast..
Tankarna virvlar, ögonen flimrar..
Hjärtat det slår, hårt, riktigt hårt..
Jag tänker, det här är vårt, bara vårt..
Men du finns egentligen inte där..
Och du är egentligen inte min..

tisdag 20 juli 2010

Go natt..

Har inte nån ork just nu, mer än att ta mig till jobbet o göra det jag ska...har mått dåligt de senaste dagarna både fysiskt o psykiskt o hoppas att det vänder snart.
Har mina kusiner o min farbror o hans fru på besök nu oxo, de kom i söndags o stannar nog veckan ut...inte läge för o må dåligt nu, men vad kan jag göra då? Inte mycket.
Så det dröjer kanske några dagar till innan det blir nåt inlägg igen..
Nu ska jag lägga mig o sova..

lördag 17 juli 2010

Under täcket..


Idag har jag inte gjort mycket mer än sova..jag har nämligen haft en släng av magsjuka=/ Jag har varit lite kaxig o sagt att jag får det aldrig då alla andra har det, men efter att sex pers runt om mig haft det, så var det då min tur.. Jag måste lära mig o vara tyst=/
Men jag börjar som tur var redan att må bättre, men har ändå missat en dag på stranden=( Nu blir det till o städa lite, hänga tvätt o fundera om jag ska göra något ikväll eller inte..

torsdag 15 juli 2010

Ytan..

Jag ser på henne genom sprickorna i spegeln, hennes ansikte ser ut som en Picassotavla, fult o förvridet.
Hennes ansikte som annars anses vara ovanligt av vissa o bara tråkigt av henne själv.
Jag smeker hennes ansikte o ser in i hennes ögon o ser att sprickorna inte bara sitter i spegeln, de går djupare än så.
Det finns en vilsenhet o en rädsla som strålar ut o jag känner att jag vill hjälpa.
"Finns det något jag kan göra?" Frågar jag, men får inget svar.
Hon ser på mig med glasartad blick o för en sekund känner jag all den smärta som finns hos henne o faller nästan ihop
Men med en blinkning är den borta.
Jag blinkar en gång till, men hon är också borta..
Spegeln är hel.

En längtan..

Idag längtar jag bort, bort härifrån..till världens mest romantiska stad som stoltserar med skönhet o glans från forna dagar..
Jag tänker på alla dessa trånga gator o gränder där pelargonerna blomstrar utanför vartannat fönster..
..där man kan läsa små filosofiska budskap på väggarna.. ..o avnjuta en picknick under detta lilla torn o förundras av dess storlek o känna hur obetydlig man egentligen är..
Staden som är fylld med bilder på husväggar o portar o till o med gatorna har bilder målade..
.där det finns snirkliga små gränder där pubar o restauranger avlöser varandra..
Att hela tiden förundras över dess mäktiga byggnader o undra om det kanske gömmer sig en stackars ringare däruppe fortfarande, med en puckel på ryggen som håller koll på staden..
O tänk att kunna köpa en flaska vin o sätta sig i en park o njuta utan att vara rädd för att man gör något olagligt..
O framförallt, att hela tiden kyssas så ofta som möjligt..för det är ändå något speciellt med att kyssas då man befinner sig i Paris..
Paris je t'aime!

tisdag 13 juli 2010

Rockweekend..

På fredagen bar det av till Söderhamn för att uppleva Rockweekend 2010....
..jag åkte med Elin o Erik, man kan alltid räkna med att ha kul o en massa tok med dessa människor=P
Vädret var stekhett o folket höll mest till i skuggan..
..underbart med alla speciella människor..inte många snygga tyvärr, men speciella..haha
Vi sprang på grabbarna som hade festivalens sämsta uppgift..göra ren bajjamajje tunnorna..iieeoouuhww...
Det fanns ett jättestort öltält som fick stå för svalkan från solen..
Jag var lite förvirrad o hade tappat bort mitt VIP pass, för jag hade inte fattat att det var ett sånt jag hade fått o hade lagt ifrån mig det i väskan..=P
Vi träffade några grabbar ifrån Vingåker som vi surrade med ett tag.. "En promille kan inte ha fel.."=P
Sedan drog Dee Snider o gänget igång o äntligen fick man se Twisted Sister som man lyssnade på jämt då man var liten..(hade älskat o ägt den här gitarren..ovan)(bild från rockfoto.nu)
Dee rockade lös rejält o visade inga tecken på ålder under hela spelningen..men jag har fått höra att han fick uppsöka en naprapat som Elin känner efteråt o knäcka till ryggen lite..(bild:rockfoto.nu)
(rockfoto.nu)
We're not gonna take it..No, we aint gonna take it!! (rockfoto.nu)
Inte förvånande så fick spelningen fyra plus ifrån aftonbladet..=)(rockfoto.nu)
Jag knäppte några bilder själv, men de blev något pixliga eftersom jag knäpper med mobilen..
Don't ever turn your back on people..
..you never know, if they'll bite you in the ass..=P
Min kära svägerska in action..=P
Rock on..haha
Det var rätt blandade åldrar i publiken..
Såhär känner jag för bajjamajjor..=/
I slutet av fredagkväll dök Sebastian Bach in på scenen o jag kunde itne sluta förundras över hur lång o vilka långa armar människan har=O(rockfoto.nu)
We are the youth gone wild!!(rockfoto.nu)
Gryyyymt bra!! (rockfoto.nu) Knäppte egna bilder oxo, men de blev helt värdelösa..=/
Så sa vi hej då för den kvällen o åkte hem o sov i våra egna sängar..rätt skönt o slippa tält eller bil=P
Lördagen kom o vi återvände till brottsplatsen..varmt som satan även denna dag..
Folket samlades framför stora scenen för att kolla in Deep Purple..
Skönaste gitarristen=P
Sångaren Ian Gillan hade tappat rockstilen om man jämförde med hans kära band..
Erik träffade en gammal bikerkompis..
Jag såg en gullig liten vovve i Sweden Rock Festival tidningen..=P
Såhär såg det så kallade VIP området ut..vilket skämt..det har varit många klagomål o även aftonbladet har skrivit om det pinsamma området..
Såhär nöjda var vi..=/
Sista spelningen var brittiska Saxon..
Inga problem o röja även där..=)
O jag fick höra min favvo Princess of the night!!=)
Fick faktiskt till några hyfsade bilder , eller hur?
Det var den helgen o nu återstår bara att försöka få tilbaka pengar för VIP delen..får se hur det går..men annars var det en riktigt rolig helg!!