måndag 30 augusti 2010

Projekt göra om fåtölj är klart..

Så här blev resultatet då jag o mamma bytte klädsel på fåtöljen o jag målat om armstöden=) jag är lite småkär måste jag säga=P O apropå fredagen då jag skrev att jag skulle prova brudklänningar, så blev det inget då pga sjukdom..men jag ska nog snart dit o pröva ut nån fin. Men nej jag ska inte gifta mig, utan jag ska gå modell på en bröllopsmässa i slutet av september. Giftermål känns otroligt avlägset må jag säga..

lördag 28 augusti 2010

Dangerous beauty..

Har spenderat kvällen med att titta på min absoluta favoritfilmer, alla kategorier!! Såg den för flera år sedan av en slump o blev heeelt förälskad i den, men har inte kommit på vad namnet på den var förrän i år.. Men nu har jag den hemma o skulle kunna titta på den varje dag känns det som, den är bara så fantastisk att jag inte riktigt kan förklara..
Ni bara måste se den, trots att man blir lite lagom knäckt av kärlekshistorien o börjar fantisera om att ens sanna kärlek ska komma ridandes på en vit häst o rädda en..=P
Varför är kärlek alltid så fantastisk på film, men så svår i verkligheten för??
Tur är det väl ändå att filmens värld finns, så att man fly in i denna fantasivärld o få känna o uppleva den kärlek man själv längtar så mycket efter (om så genom tvrutan sittandes själv i soffan o kramandes en kudde o ingen sann kärlek)
Någonstans inom mig finns väl ändå ett litet hopp kvar att någon gång få uppleva den sortens kärlek som det skrivits om i tusentals romaner o filmatiserats till minst lika många kärleksfilmer..såna som sår ett litet frö av tro, tron på att kanske den kärleken kan finnas på riktigt, men som tyvärr gör att hjärtat brister lite i taget för varje gång verkligheten visar sig vara på ett helt annat sätt..
Lite bitter är jag, absolut..men efter att ha sett den här filmen än en gång står det klart att jag oxo fortfarande är en obotlig o hopplös romantiker.

fredag 27 augusti 2010

Jag=Nemi..


Det här är sååå jag!=P(klicka för större bild)

En dagens..




Fyndade denna underbart sköna klänning från HM på tradera för en hundring nu i veckan=) o ja måste säga att jag är kär! Den är något stor, men med en gammal liten knytkofta till så blir den tipp topp=) Är för övrigt på topphumör idag eftersom jag fick reda på igår att jag har jobb fram till årsskiftet nu=D känns som att en sten släppte från bröstet kan jag säga! Så ikväll firas det med lite vin o kräftor.. Ska även iväg o prova brudklänning idag..säger inget mer än så just nu..haha..

torsdag 26 augusti 2010

Nästa projekt..



Här är fåtöljen jag fick av min mormor, som jag nu ska klä om med något roligare tyg. Har hittat ett supersnyggt o ska nog fixa det hela i helgen med hjälp av mamma som är en mästare på o klä om möbler=) Jag kommer nog o måla armstöden oxo tror jag..

tisdag 24 augusti 2010

Färdig..

Nu är alla stolarna målade o lackade..så nu väntar nästa projekt, klä om en fåtölj.. Men håller på med en tavla oxo så jag får se om jag hinner med innan flytten nästa vecka=D

måndag 23 augusti 2010

Luma gånger två..

Har är lamporna som jag hittade på fyndlagret i Sundsvall..inte världens bästa bilder men ni ser väl hur de ser ut iaf. Den som ser ut som en gammal oljelampa ska hänga i mitt kök o sprida sitt hemtrevliga ålderdomliga ljus o den kitschiga kronan ska hänga i vardags/sovrummet.. Fantastiskt kul att jag hittade dessa två, med tanke på att jag har letat o suktat efter såna här i flera år=) O förresten har ni vägarna förbi Sundsvall, så bör ni besöka fyndlagret säger jag bara! Hur mycket om helst o titta på o du hittar nog alltid nåt till en dessutom billig penning..kan det bli bättre?

lördag 21 augusti 2010

Halloj..

Idag har jag varit i Sundsvall hela dan med mamma o kikat o shoppat litegrann..dels dessa glasögon för 20 kronor=) sen blev det några konstböcker o två lampor till nya lägenheten som det kommer bilder på senare.. Nu ska ja nog sova en sväng, såå trött..

tisdag 17 augusti 2010

I keep dancing on my own..

Somebody said you got a new friend
Does she love you better than I can?
There's a big black cloud over my town
I know where you're at, I bet she's around
Yeah, I know it's stupid
But I just got to see it for my self

I'm in the corner, watching you kiss her
I'm right over here, why can't you see me?
I'm giving it my all, but I'm not the girl you're takin' home
I keep dancing on my own

Har blivit lite småfrälst i Robyn, sen jag såg henne på Peace and Love i Borlänge nu i sommar o den här låten(trots att radio har spelat sönder den) fastnar mer o mer i mitt hjärta.. Känner väldigt mycket med texten i den just nu..
Sen är ju människan grymt snygg o cool oxo eller hur??

måndag 16 augusti 2010

One down..three to go..

Nu har jag målat en av stolarna klart o är faktiskt riktigt nöjd=) Nu ska jag bara måla de andra tre likadant o sedan lacka dom oxo så blommorna håller.

söndag 15 augusti 2010

I fredags..

Var jag inte bara på bio, utan på dan var jag, Elin o Vilda ut till min mormor som fyllde år förra helgen. Käkade underbart god mat o kom därifrån med en gammal fåtölj som jag ska klä om o ha i mitt nya hem=) bilder på den kommer då jag börjat projektet. Stolprojektet går framåt iaf:) bilder kommer om någon dag.

Inception..

Var på bio i fredagskväll o såg den här rullen med Leonardo DiCaprio o den fick mig verkligen att börja fundera på flera olika medvetandestadier o att jag önskar att jag mindes bättre vad jag drömt varje natt..nu brukar jag ofta minnas en del, men tänk om jag kunde minnas mer..förstå vilken källa av inspiration det skulle vara!!=

Filmen var iaf suverän, men kräver ens fulla koncentration hela tiden...eller oxo är det bara jag som måste koncentrera mig så hårt..=P Jag är ju rätt virrig ändå så..

torsdag 12 augusti 2010

Projekt: måla om stolar..

I o med att jag snart ska flytta igen, så ska jag ta o göra om mina smurfstolar som jag köpte till min första lägenhet för 300 kronor=P Dom har stått förvarad i flera år nu, medan jag har flyttat runt, men nu ska de få nytt liv=) Började med att tvätta dom med målartvätt, sen fick de torka i solen..
Nu ska de slipas, det gör lite ont o säga hej då till den här färgen..men jag tror de kommer att bli snyggare efteråt..

tisdag 10 augusti 2010

Tomhet..

Bild: tantdfunderar.blogspot.com

Vissa dagar är sämre än andra, det har jag lärt mig, det får man ta..
Man får resa på ryggraden o tänka det här det klarar jag av..
Men vissa dagar känns svårare än andra, de känns tomma, ja ihåliga på nåt sätt..
Så tårarna de lurar i hörnet av ögat o pressar sig sakta ner för min kind..
Tankar jag inte styr över fyller mitt sinne, jag tänker, den här världen den är inte min..
Jag känner mig vilsen, hur ska jag hitta hem?

söndag 8 augusti 2010

Dead man walking..



Sitter just nu o målar lite o lyssnar på underbara Elin Ruth Sigvardsson! Jag bara älskar den här låten Dead Man Walking som hon framför på Mosebacke...den får mig att le trots ett rätt tragiskt innehåll, men den är ju bara fantastisk!=)
Som ni kanska förstått så blev det inte något Sonisphere för min del, vilket kanske var lika bra då man hört om dåligt väder=/
Nu ska jag till o göra mig i ordning lite för en blind date eller vad man ska kalla det..jag vet ju hur han ser ut, men jag vet ingenting om honom...det är väl nästan en blind date eller? Ja ja, han kom iaf fram till mig på jobbet efter att vi pratat första gången för några dagar sedan o bad om mitt nummer! O där stod jag täckt i spån, svettig som få o olja på överläppen som skapade en schysst liten mustasch=/ Mitt nummer? Ja jo, det kan du väl få sa jag o började förgäves försöka fixa till mig..haha..
Jag har ju ingen anledning o tacka nej o det är ju inte varje dag man är med om det där om jag säger så..
Jag har ingen aning vad vi ska hitta på, men det blir väl en fika eller nåt. Är ju lite dålig på sånt här, vad gör man på en date egentligen??
Ja ja..måste skrubba bort målarfärgen från mig själv nu o plocka av mig nördbrillorna för att försöka bli lite representabel=P

fredag 6 augusti 2010

In the middle..


Jamen jaha..nu ska vi se här då man budar på biljetter på tradera så räknar man ju med att säljaren ska vara på o vilja sälja eller hur?? Men inte i detta fallet..först o främst så lägger människan upp fel adress på kontaktuppgifter o sedan då han väl kontaktar en då är det bara nån dag kvar o vi sätter in pengarna o får inga biljetter..=( Det är ju så det kan gå med tradera, man vet ju aldrig om man får det man har betalat för..men jag har aldirg haft det här problemet förut som nu då vi skulle handla våra biljetter till Sonisphere i morgon. Så nu sitter jag här 500 spänn fattigare, ingen biljett rikare o dränker mina sorger i choklad o rött vin..perfekt efter en dag med migrän=/
O jag har fortfarande inte bestämt mig om jag ska chansa o åka ner ändå o hoppas på o hitta biljetter där nere eller på vägen eller om jag ska vara förståndig( som mamma sa att jag borde vara) o stanna hemma....suck, men det vore ju rätt kul o se Bruce(igen) på sin födelsedag, att se Mötley Crüe o hoppas på en bättre spelning o att se Hammerfall, för första gången, att se Imperial State Electric(Nickes nya band, riktigt bra!) o sen att ha sett Iggy IRL vore ju en rolig grej=P..
Får väl se hur kvällen o natten artar sig...sitter här med svägerskan o T2 som båda är barnlediga o glada o alla intar vi den glada dryckens rus, lyssnar på Iron Maidens bästa o drömmer vidare om rockens sköna toner..
Puss på er alla glada rockare o inte rockare för den delen..

onsdag 4 augusti 2010

Mera bärbak..

Idag var det krusbären som blev plockade o fick bli till en liten smulpaj=P syrligt o gott med vaniljsås till.. Vet inte riktigt varför men jag skulle bara vilja stå o baka hela dagarna just nu..men jag kan ju inte fortsätta såhär, då blir det svårt o hålla vikten=P nu ska jag sova iaf, det är ju en dag i morgon oxo haha.. God natt...!

måndag 2 augusti 2010

Bäckamannen..


Det bor en man vid bäcken
Jo, jag har sett honom vandra där i kring
Han kommer fram i gryningen
då ingen männ'ska ser
Han spelar sin fiol
lockar kvinnor med sig ner
Ja han spelar o de följer
han tar dem till dammen,
De följer likt råttor,
likt råttorna från Hameln..
de följer förtrollat,
förtrollat ner i djupet..
utan att veta
att detta är nu slutet..
Jo, det bor en man vid bäcken ,
jag har sett honom spela
Men lyssnar gör jag ej..
Ty hans namn det äro Näcken..
O han kommer aldrig att få mig..
(En dikt som kom till i mitt huvud i natt då jag inte kunde sova..ingen aning varför..men här är den iaf=))

Lite hembakt då..

Nu ska jag nog gå o lägga mig, är sjukt trött efter att ha legat vaken typ hela natten=S Men tog mig ändå ut o gick en sväng o sprang till o med..sen har jag plockat svartvinbär o bakat lite muffins som blev jättegoda=P Jag kan bara jag vill, trots att jag är nog bland den minst husliga personen jag känner..

söndag 1 augusti 2010

Inropat..



Glömde ju o visa vad jag ropade in på auktion igår..äntligen har jag fått tag på en stringhylla=) o ska kanske få en till av min mormor..wihee, kommer bli skitbra i min lägenhet! Jag var även förbi en antikvitetshandel o fyndade lite böcker, en tidig utgåva av Rudyard Kiplings Djungelboken, en bok om Marie Antoinette, en bok om lite blandad konst, en samling franska noveller, en liten bok av Edgar Allen Poe o en bok som jag bara föll för pga omslaget Kejsaren heter den(den röda) Nu ska jag nog sätta mig o antingen läsa eller måla..svårt o bestämma mig.puss