måndag 20 september 2010

Valkvalet..


Jag kan ju inte låta dessa dagar gå förbi obemärkt här på bloggen, utan känner att jag måste ta upp lite eftervalsnack. Valet 2010, som skakade om Sverige o skapade historia av många anledningar. Största anledningen, självklart, var ju att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen.

Sverige, lilla landet lagom, har alltså stuckit ut hakan rejält o röstat in ett nationalsocialistiskt parti i riksdagen. Ett parti som alla andra partiledare sagt att de vägrar att samarbeta med, ett parti som har varit öppna med sin något extrema integrationspolitik o som jämförts med nazisterna. De är ett parti som väcker starka känslor hos alla, men som nästan mobbats ut under valkampanjen av media o av andra partier pga deras åsikter o ståndpunkter.
Gjorde partierna o media rätt som uteslöt dom, eller skapade de i själva verket en öppning för SD att komma in i riksdagen, genom att skaffa dom sympatiröster från folket?
Kanske skulle de ha fått chansen att synas o höras lika mycket som alla andra, så att folket hade haft större koll på vad partiet verkligen står för. Kanske skulle resultatet ha blivit annorlunda då? Ja, vem vet..
Det jag vet, är att många svenskar är i uppror mot denna händelse o på flera håll i landet samlas det idag människor för att protestera emot detta valresultat.
Men SD tog sig faktiskt in på samma sätt som något annat parti, genom att vinna röster hos folket o då har väl dom lika stor rätt som någon annan att vara där o göra sin röst hörd, eller??

Missförstå mig inte, jag håller inte SD bakom ryggen o jag röstade inte på dom (jag röstade heller inte på det vinnande partiet eller blocket för den delen). Jag kan å andra sidan hålla med om att Sveriges integrationspolitik bör ses över. Vi kan inte ta in fler invandrare o lova dessa stackars människor hjälp o en bättre framtid, då vi inte har resurser eller möjlighet att ta hand om "våra egna". Förstår ni vad jag menar?
Sverige har otroligt många människor som lever utan mat, pengar, vård eller tak över huvudet, de finns överallt i varje stad i hela Sverige...men inte någonstans finns det tillräckligt med hjälp åt dessa människor. Hur är det då tänkt att vi varje år ska ta emot invandrare, som kommer hit till Sverige med hopp om en ljusare framtid, med hopp om jobb osv då det inte finns tillräckligt för alla som redan bor här?
Jag är inte rasist o jag har heller inget emot människor av andra kulturer eller bakgrunder, utan jag håller med om att mångfald är bra för samhället o att vi kan lära av varandra i mångt o mycket. Men vi måste inse att Sverige är ingen stormakt, vi kan inte rädda alla hur mycket vi än vill o försöker..ibland stjälper vi mer än vad vi hjälper o man måste kunna erkänna att man inte klarar mer.
Det jag håller med om, är att en förändring behövs. Men jag förstår allas rädslor inför detta parti. Vi ser dagligen bevis i världen på faran med extremister i makten o det är ju det man bävar för, extremisterna. Dom som anser sig vara bättre än ett annat folkslag ,en annan typ av människor. Såna som tycker att alla inte bör ha samma rättigheter, att alla inte är värda att leva.

Jag är ingen Sverigedemokrat o heller ingen Moderat, min röst den föll på Socialdemokraterna. Inte för att jag håller med dom i allt, men jag kände mest sympati för deras valfrågor o jag ville att alliansen skulle tappa sin position. Min önskan gick inte riktigt i uppfyllelse, men Moderaterna är nu iaf inte i majoritet vilket ändå känns rätt okej. Fast med Sverigedemokraterna som vågmästare så känns läget bitterljuvt.
Hur kommer det att bli, vad kommer att hända? Är detta en mörk dag i Sveriges historia, eller kan det komma något bra ur detta kaos?
Bara tiden kan utvisa svaret på dessa frågor..

Inga kommentarer: