söndag 2 augusti 2009

Sista från Paris..Montmartre..

Här kommer de sista bilderna från Parisresan..o jag måste säga att vi sparade det bästa till sist..Montmartre, precis så mysigt o fint som jag trodde det skulle vara...med vissa undantag..
Moulin Rouge förstås...lite trist att man inte fick gå in längre än till själva foajén...föreställningarna gick på ungefär 900 spänn o vi kände inte att det var något vi ville lägga så mycket pengar på..
Man skulle ha varit här på den gamla goda tiden....suck..
Här är några av undantagen som gör att det inte riktigt är så mysigt..sexaffärer, strippklubbar låg uppradade efter varandra, vilket känns sådär..=/ Det är roligt med såna butiker, men inte då det ligger ungefär en tjugo stycken plus dessa klubbar, där det står äldre män i dörrarna o ler slibbigt åt en då man går förbi..
Men vi var tvungna o gå in o kika lite o älsklingen provade en liten keps..=P
Men annars är det såå fint där!! Vi sprang på Kärlekens vägg, eller mur...iaf så hade människor från hela världen skrivit om sin kärlek till varandra på denna vägg..o vi gjorde ju detsamma...hade bara en bläckpenna, så det håller väl sådär...men men..
<3
Njut av livet..=)
=)
Trapporna upp till Sacre Coeur var inte o leka med..=S
Men jäklar vilken utsikt det var där uppifrån!!
På torgen satt konstnärer o målade(mest för att sälja till turister o därför typiska turistmotiv, men de var riktigt duktiga!!)
Jag kom inte riktigt över vilken utsikt det var..O så sprang vi på ett Dalí museum..hade inte en aning om att det låg ett där, men blev riktigt glad!=) Han var ju bara för skön!
Hur fint?
Puss på de=)
Sedan besökte vi kyrkogården...hade läst att det skulle vara som att komma till en annan värld, vilket var en väldigt bra beskrivning...
Det här är nog bland det finaste jag ha läst..min franska är inte helt hundra, men det står typ att Joseph gav henne stor glädje o att han var hennes livs största kärlek o att han kommer att vara det till hennes liv tar slut.
Jag blev alldeles tårögd då jag såg detta..
Många gravstenar, om man nu kan kalla do mdet, såg ut mer som hus o kyrkogården blev lite mer som en liten fantasi stad...
Det var allt från Paris.. men jag lovar att jag klommer att åka tillbaka o utforska staden närmare o inte springa runt o turista lika mycket..men det var en helt underbar resa o värd vartenda litet ont i fötterna vi fick!!

Inga kommentarer: