torsdag 5 maj 2011

Skrynkliga russin kan vara bland det finaste..

Nu ligger jag här i sängen, med datorn på magen, trots att jag borde sova! Jag är ju trött för sjuttsingen...men men, jag är glad att jag inte la mig o sov på en gång iaf för jag läste precis nåt som är bland det finaste jag läst..
Jag kikade in på Niotillfems blogg där hon lagt upp några favorit kommentarer från förra veckan, där läsarna fick berätta om deras finaste stund den veckan. Jag hade ju läst den i morrn annars, men nu känns det verkligen som att jag kommer att somna med ett leende på läpparna o söta drömmar i sikte=)

Kommentaren gick såhär o är något jag själv tänkt många gånger, men aldrig kommit mig för o säga:

"Det finaste den här veckan var nog det finaste som hänt på länge. I onsdags när jag hade hoppat av pendlen på väg hem från skolan och skulle låsa upp min cykel kom det upp ett gammalt par för trappan allderles brevid. De håller armkrok för att stötta varandra. Han i mörk kostym och hon i begie byxdess. Båda skrynkliga som russin. När de är klara med trapporna och börjar gå på planmark igen tar de varandras händer. Då kan jag inte hålla mig längre och säger: “Jag tycker att ni är vackra.” Högt så att de hör. De vänder sig om och går fram till mig. “Tycker du att vi är vackra? Två gamla människor?” Frågar han. “Ja, det tycker jag. Jag tycker att det är fint.” Säger jag med eftertryck. “Jaha, men tack” Säger han. “Tack, tack.” säger hon. De ler och går sin väg. Det kändes lite som om jag gjorde deras dag."






Inga kommentarer: